Ο πρίγκιπας βάτραχος (των αδερφών Grimm)

     
      Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς και έκανε δώρο στην κόρη του ένα χρυσό τόπι. Η πριγκίπισσα έπαιζε με το χρυσό της τόπι και κάποια στιγμή αυτό της πέφτει μέσα σε ένα πηγάδι και τότε άρχισε να κλαίει. Παραπέρα βρισκόταν ένας βάτραχος, την άκουσε να κλαίει και της υποσχέθηκε να της το φέρει αν η πριγκίπισσα τον άφηνε να φάει από το πιάτο της και να κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Η πριγκίπισσα το υποσχέθηκε, μα όταν ο βάτραχος βούτηξε και της έφερε το τόπι, αυτή έφυγε τρέχοντας για το παλάτι.

      Το βράδυ που η πριγκίπισσα έτρωγε με την οικογένεια της, χτύπησε η πόρτα και ακούστηκε η φωνή του βατράχου. Η πριγκίπισσα έκανε πως δεν άκουσε και αυτό έγινε και δεύτερη φορά. Την τρίτη φορά, ο βασιλιάς της λέει να ανοίξει.
     Ο βάτραχος υπενθύμισε στην πριγκίπισσα την υπόσχεση που του είχε δώσει και έτσι εκείνη τον άφησε να φάει από το πιάτο της. Μετά ο βάτραχος της ζήτησε να κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Η πριγκίπισσα τότε έβαλε τα κλάματα. Την φόβιζε το κρύο δέρμα του βατράχου. 
    Τότε ο βασιλιάς της λέει ότι είναι μεγάλο κακό να μην κρατάει τις υποσχέσεις της και ότι έπρεπε να κάνει ό,τι υποσχέθηκε.
    Η πριγκίπισσα προσπάθησε να κλειδώσει τον βάτραχο έξω από το δωμάτιο της, μα ούτε αυτό πετυχαίνει. Ξάπλωσε και τον ανέβασε στο κρεβάτι της. Ο βάτραχος ζητάει τρεις φορές από την πριγκίπισσα να τον φέρει πιο κοντά της. Τότε η πριγκίπισσα χάνει την υπομονή της, τον πετάει με δύναμη στον τοίχο και ο βάτραχος χάνει τις αισθήσεις του.
    Μετανιωμένη η πριγκίπισσα για την συμπεριφορά της, παίρνει απαλά στα χέρια της τον βάτραχο και τον φιλάει τρυφερά.
    Τότε ο βάτραχος μεταμορφώνεται αμέσως σε έναν πανέμορφο πρίγκιπα και της εξηγεί ότι μια μάγισσα τον είχε καταραστεί και είχε γίνει βάτραχος και μόνο μια πριγκίπισσα μπορούσε να τον πάρει από το πηγάδι.
     Ακούγοντάς το αυτό, η πριγκίπισσα δέχεται να τον παντρευτεί και το πρωί η άμαξα του πρίγκιπα φτάνει στο παλάτι για να παραλάβει το ζευγάρι. Μέσα στην άμαξα βρισκόταν και ο πιστός υπηρέτης του πρίγκιπα, ο Χανς.
     Ο Χανς είχε λυπηθεί τόσο για την μοίρα του κυρίου του όταν είχε γίνει βάτραχος, που είχε περιζώσει την καρδιά του με τρεις μεταλλικές ζώνες, για να μην σπάσει από την θλίψη. Όταν βλέπει τον κύριο του, χάρηκε τόσο που οι 3 σιδερένιες ζώνες έσπασαν η μία μετά την άλλη. Έτσι, ο πρίγκιπας, η πριγκίπισσα και ο πιστός Χανς πήγαν στο παλάτι του πρίγκιπα και έζησαν ευτυχισμένοι.

Όταν δίνουμε μια υπόσχεση, πρέπει πάντα να την τηρούμε.

Δείτε την ιστορία εδώ
Μάθετε περισσότερα για τους Αδερφούς Grimm εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου