Μέσα από τον πάγο (Σκανδιναβία)



Στην αρχή, δεν υπήρχε ούτε στεριά ούτε θάλασσα, ούτε ουρανός. Μόνο το χάος του Γκινουνγκάγκαπ, που περίμενε να γεμίσει. Στα νότια δημιουργήθηκε το καυτό βασίλειο του Μούσπελ και στα Βόρεια το παγωμένο βασίλειο του Νίφλχαϊμ. Η φωτιά και ο πάγος έπαιζαν μέσα στο κενό. Και στη μέση του πουθενά ο αέρας μαλάκωσε. Καθώς ο ζεστός αέρας από το Μούσπελ έσμιξε με τον παγωμένο αέρα από τον Νίφλχαϊμ, ο πάγος άρχισε να λιώνει. Καθώς έσταζε, πήρε τη μορφή ενός γίγαντα. Τον έλεγαν Ίμιρ και ήταν κακός.

Καθώς ο Ίμιρ κοιμόταν, άρχισε να ιδρώνει . Από την αριστερή του μασχάλη ξεπρόβαλαν ένας άντρας και μια γυναίκα ενώ από τα πόδια του ένας άλλος άντρας. Αυτοί ήταν οι πρώτοι παγωμένοι γίγαντες, όλοι απόγονοι του Ίμιρ. Κατόπιν από το λιωμένο πάγο σχηματίστηκε μια αγελάδα, η Αουντχούμλα. Από τους μαστούς της έρεαν τέσσερα ποτάμια γάλα και από αυτά τρεφόταν ο Ίμιρ. Η Αουντχούμλα τρεφόταν γλείφοντας τον πάγο. Έγλειφε τις αλμυρές παγοκολόνες και μέχρι να τελειώσει η πρώτη ημέρα είχε ανακαλύψει τα μαλλιά ενός κεφαλιού. Εν τέλη αποκαλύφθηκε την τρίτη ημέρα ολόκληρος ο άνθρωπος. Τον έλεγαν Μπούρι και ήταν δυνατός και όμορφος. Ο Μπούρι είχε ένα γιο τον Μπορ που παντρεύτηκε την Μπέστλα, την κόρη ενός από τους παγωμένους γίγαντες. Ο Μπορ και η Μπέστλα έκαναν τρεις γιους: τον Όντιν, τον Βίλι και τον Βε.

Ο Όντιν και οι αδελφοί του μισούσαν το σκληρόκαρδο παγωμένο γίγαντα Ίμιρ και τον έσφαξαν. Το αίμα που χύθηκε από το σφαγμένο γίγαντα ήταν τόσο πολύ που έπνιξε όλους τους παγωμένους γίγαντες, εκτός από τον Μπέργκελμιρ και τη γυναίκα του, που διέφυγαν με μια βάρκα φτιαγμένη από τον κούφιο κορμό ενός δέντρου.

Από την σάρκα του Ίμιρ ο Όντιν και οι αδελφοί του έφτιαξαν τη γη και από τα θρυμματισμένα του κόκαλα και τα δόντια έφτιαξαν τα ποτάμια και τις λίμνες και περιέζωσαν τη στεριά με έναν αιμάτινο ωκεανό.

Το κρανίο του Ίμιρ το έστησαν στον ουρανό βάζοντας τέσσερις νάνους να το κρατούν σε τέσσερα σημεία: στην Ανατολή, Δύση, Βορρά και τον Νότο. Τινάζοντας σπίθες από το Μούσπελ ψηλά στον ουρανό έφτιαξαν τον ήλιο το φεγγάρι και τα αστέρια. Από το μυαλό του Ίμιρ έπλασαν τα σύννεφα.

Στη γη δόθηκε μορφή ενός κύκλου τον οποίο περίζωνε το πλατύ πέλαγος. Ο Όντιν και οι αδελφοί του παραχώρησαν στους γίγαντες την Ουτγαρδη για να χτίσουν το κάστρο τους. Για τον εαυτό τους, ίδρυσαν το βασίλειο της Μιδγάρης που το προστάτευαν οχυρώσεις φτιαγμένες από τα φρύδια του Ίμιρ.

Καθώς βάδιζαν στην ακτή της μεγάλης θάλασσας, ο Όντιν και οι αδελφοί του βρήκαν δυο κούτσουρα. Ο Όντιν τους έδωσε ανάσα και ζωή, ο Βίλι τους έδωσε μυαλό και αισθήματα και ο Βε τους έδωσε ακοή και όραση. Αυτοί ήταν ο πρώτος άντρας ο Ασκ, και η πρώτη γυναίκα η Έμπλα, και η Μιγδάρη ήταν η πατρίδα τους. Από αυτούς προέρχεται η ανθρωπότητα. Κάτω από τη Μιγδάρη βρίσκεται το παγωμένο βασίλειο των θεών, η Ασγάρδη. Εκεί ο Όντιν κάθεται στο θρόνο του και επιβλέπει όλους τους κόσμους. Η Ασγάρη και η Μιδγάρη συνδέονται με το Μπιφροστ, το ουράνιο τόξο. Στο κέντρο όλων των βασιλείων βρίσκεται μια μεγάλη φλαμουριά το Ίγκντραζιλ που τα κλαδιά του σκιάζουν τον κόσμο και οι ρίζες του τον στηρίζουν.
 
Πηγή: thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου