Παραμύθια για το Πάσχα

Παραμύθια με θέμα το Πάσχα. Ενα πανέμορφο δώρο που μπορούν να κάνουν οι νονοί και οι νονές για τα μικρά τους βαφτιστήρια.







Τίτλος: Το Πάσχα του Πασχάλη
Συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου
Εκδόσεις: Τετράγωνο


Περίληψη: Φέτος την άνοιξη ο μικρός τρισχαριτωμένος λαγουδάκος, ο Πασχάλης, έχει χάσει τελείως το κέφι του. Αιτία της κακοκεφιάς του η μετακόμιση που αναγκάζονται να κάνουν-λόγω της δουλειάς του πατέρα του- από το αγρόκτημα όπου γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη κάμποσα χιλιόμετρα μακριά. Από 'κει δηλαδή που έτρεχε ανέμελος στα λιβάδια, τώρα θα πρέπει να κλειστεί σε κάποιο διαμέρισμα στην πόλη; Δυστυχώς ναι! Ο Πασχάλης δυσκολεύεται πολύ να συνηθίσει την καινούργια του γειτονιά, ώσπου ανήμερα το Πάσχα, αναπάντεχα, όλα αλλάζουν σαν από θαύμα. Αααααααα!!!!!

Διαβάστε το παραμύθι εδώ






Τίτλος: Το αυγό που δεν ήθελε να γίνει κοτόπουλο
Συγγραφέας: Διάφοροι
Εκδόσεις: Λιβάνη


Περίληψη: Γεννήθηκε γαλάζιο με ροζ βούλες, ένα αυγό αλλιώτικο από τα άλλα.
Έζησε μια μικρή περιπέτεια μέχρι να βρει το δικό του παράδεισο. Eίναι...
Tο αυγό που δεν ήθελε να γίνει κοτόπουλο.
Διαβάστε το παραμύθι εδώ








Τίτλος: Η πασχαλίτσα
Συγγραφέας: Γκόρντον Βολκ & Ντάντλεϋ Μόουζλεϊ
Εκδόσεις: Λιβάνη


Περίληψη: Η Πασχαλίτσα σχεδιάζει να φύγει ταξίδι, μακριά από το σπίτι της, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά στη ζωή της. Αλλά τι ωραία που θα ήταν να πάει διακοπές με κάποιον από τους φίλους της! Τότε όλα θα ήταν υπέροχα - ή μήπως όχι;








Τίτλος: Το κόκκινο αυγό της Γαβριέλας
Συγγραφέας: Γιώτα Φώτου
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Περίληψη: Η Γαβριέλα θέλει οπωσδήποτε ένα δυνατό κόκκινο αυγό για να σπάσει όλα τα άλλα καθώς θα τα τσουγκρίζει το Πάσχα. Η κόκκινη κοτούλα τής χρωστάει μια χάρη και, για να την ξεπληρώσει, της υπόσχεται ένα αυγό με γερό τσόφλι. Το κοριτσάκι αναλαμβάνει τη φροντίδα της κι έτσι μαθαίνει ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα. Το αυγό όμως αργεί και η Γαβριέλα ανησυχεί!







Τίτλος: Πού πήγε το Πάσχα;
Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης
Εκδόσεις: Πατάκη


Περίληψη: Οι γονείς της Νιάνιας έχουν ειδοποιήσει όλους να μην πουν τη φράση "Έρχεται το Πάσχα", γιατί η Νιάνια μετά την αναζήτηση για το από πού έρχονται τα Χριστούγεννα, θα αρχίσει να ψάχνει και από πού έρχεται το Πάσχα! Είχαν ξεχάσει όμως να το πουν στον ορνιθοτρόφο, ο οποίος πήγε στο σπίτι τους για να δώσει τα αυγά και εκείνος της είπε ότι είναι για το Πάσχα που έρχεται! Η Νιάνια λοιπόν ξεκινά αμέσως μια περιπλάνηση για να ανακαλύψει από πού! Βρίσκεται σε πολυκαταστήματα με λαμπάδες, σε μαγαζιά με σούβλες, στο μαντρί με τα αρνιά και ψάχνει... Τελικά, ανακαλύπτει πως το Πάσχα δε βρίσκεται στα καταστήματα και στον υπερκαταναλωτισμό αλλά σε μια σπηλιά στο βουνό, απ' όπου βγαίνει το Άγιο Φως!






Τίτλος: Η περιπέτεια μιας λαμπάδας
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραϊτου
Εκδόσεις: Ακρίτας


Περίληψη: Ένα μικρό κεράκι είχε ένα ταπεινό όνειρο, να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι. Ήθελε να βρεθεί στα Ιεροσόλυμα και να ανάψει στον τάφο του Χριστού, την νύκτα της Ανάστασης ...







Αλλα Πασχαλιάτικα Παραμύθια: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου