Το μαγικό πινέλο (ΚΙΝΑ)


Ο Μα Λιάνγκ είναι ένα μικρό ορφανό αγόρι που του αρέσει να ζωγραφίζει. Δεν έχει όμως χρήματα για να αγοράσει ένα πινέλο κι έτσι ζωγράφιζε με ό,τι μπορούσε να βρει στη φύση. Μια νύχτα εμφανίστηκε στο όνειρό του ένας γέρος με μακριά γενειάδα και του χάρισε ένα μαγικό πινέλο το οποίο είχε τη δύναμη να ζωντανεύει κάθε ζωγραφιά.
 
 
Το αγόρι χρησιμοποιούσε το πινέλο του για να βοηθάει όσους είχαν ανάγκη. Ζωγράφισε μια αγελάδα για μια οικογένεια που χρειαζόταν μια αγελάδα κι ένα σπίτι για ια οικογένεια που χρειαζόταν ένα σπίτι.

Σύντομα το νέο για το μαγικό πινέλο έφτασε στα αυτιά πλούσιων και ισχυρών ανθρώπων που επιδίωξαν να το χρησιμοποιήσουν για προσωπικό όφελος και τέλος έφτασε και στα αυτιά του αυτοκράτορα.

Ο αυτοκράτορας κατάφερε να τον φυλακίσει και του ζήτησε να ζωγραφίσει ένα δωμάτιο γεμάτο από χρυσάφι. Ο Μα Λιάνγκ τότε πρότεινε στον αυτοκράτορα αντί για το δωμάτιο από χρυσό να του ζωγραφίσει ένα χρυσό δέντρο που δεν θα σταματούσε να μεγαλώνει και θα έβγαζε πάντα χρυσάφι.

Ο αυτοκράτορας ενθουσιάστηκε με την ιδέα και είπε στον Μα Λιάνγκ να ζωγραφίσει το δέντρο πάνω σε ένα νησί που θα μπορούσε να πάει μόνο αυτός εκεί.

Ο Μα Λιάνγκ ζωγράφισε το δέντρο από χρυσό πάνω σε ένα νησί και ένα καράβι που θα πήγαινε εκεί τον αυτοκράτορα. Ο αυτοκράτορας τότε τους ζήτησε να ζωγραφίσει και έναν άνεμο δυνατό για να φυσήξουν τα πανιά, ένα άνεμο που θα άρμοζε σε έναν αυτοκράτορα.

Και ο Μα Λιάνγκ αυτό και έκανε. Ο άνεμος φυσούσε τόσο δυνατά που το καράβι τσακίστηκε πάνω στο νησί με το δέντρο από χρυσάφι. Απελπισμένος ο αυτοκράτορας ζήτησε από τον Μα Λιάνγκ να τον γυρίσει πίσω όμως εκείνος του είπε: "Μα Υψηλότατε δεν είπατε ότι θέλετε να ξαναγυρίσετε".

Ο αυτοκράτορας συνέχισε να κλαίει και να παρακαλεί: "Μα Λιάνγκ πήγαινε με πίσω στους υπηκόους μου. Είμαι ο αυτοκράτορας".

Όμως οι αυτοκράτορες που κυβερνούν και ζωγραφίζουν με την απληστία στο νου δεν αξίζει να επιστρέψουν.

Ο Μα Λιάνγκ μπορεί να φυλακίστηκε αλλά δεν πρόδωσε τις αξίες του. Θα συνέχιζε να ζωγραφίζει πάντα μέσα από την καρδιά του.

Δείτε το παραμύθι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου